9.6.09

Taques inmaterials. Zen

No havia fet mai pintura Zen. Segons Gao Xingjian" El buit és a l'interior de les imatges, pero també en l'exterior, és una forma de lliberació a la vegada que és també un estat espiritual. L'home està limitat per un temps i un espai ja determinats i el Zen pot constituir una inspiració per l'artista que viu en el món real i que vol lliberra-se" Així diuent més o menys en els apunts que em vàren donar. N'he fet unes quantes, algunes m'han dit que estan bé, més endevant aprofundiré més, ja que el pensament oriental m'agrada. Fa anys vaig fer ioga, també vaig estudiar acupuntura i tot és mirar cap a l'estat interior, la reflexió, la respiració, bé és difícil d'explicar. Però funciona.

4 comentaris:

  1. Maria Antonia, la segunda imagen transmite muchas cosas, y me gusta mucho.
    En mi opinión, creo que vale la pena probar hasta donde puedes llegar por este camino.
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. Es questión de tiempo i estado de ànimo. Gràcias

    ResponElimina
  3. La segona imatge que has fet és una passada, te molta força.
    En Gao Xingjian és molt bo. Fa uns anys el vaig veure a Barcelona, crec que a la Casa de Cultura i des de llavors que hi estic interessada. Fa uns mesos va estar al Círculo de Lectores i a una Galeria del carrer del Consell de Cent. Espero que el poguessis veure.
    Malgrat ser Premi Nobel d'escriptura i millor escriptor que pintor, segons diuen, ell es considera pintor i les seves "tintes" són úniques.
    Ànim. Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Gràcies Teresa, ara vull fer més taca. No vaig veure l'exposició, és una llàstima. He vis coses per la red. M'agrada la teva opinió.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...